Zoeken
 
Advies op maat bij de preventie/bestrijding van plaagdieren
Nauwkeurig onderzoek als basis voor een goede plaagdierbeheersing
Kennis en ervaring leer je in de opleidingen van het KAD
KAD nascholingen; ruime keuze uit tal van onderwerpen
KAD-Keurmerk
Duurzaam bouwen en plaagdierpreventie

Nieuws

`Van plaagdier tot pro...

Traas Naturecare organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten, Terra...

Bedwantsen

Bedwantsen kunnen voorkomen in woningen, ook in Nederland. Het is niet...

Nascholing

B2: Ethiek en dierplaagbeheersing
De maatschappij kijkt steeds kritischer naar de wijze waarop plaagdierbeheersing wordt toegepast. Natuurlijk wil men worden verlost van plaagdieren, maar men stelt steeds vaker eisen aan de wijze waarop dit gebeurd waarbij de eis wordt gesteld dat het zo diervriendelijk mogelijk gebeurt. Dit geldt niet alleen voor particulieren maar steeds vaker ook voor bedrijven in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar, werkt diervriendelijke bestrijding wel in de praktijk? Wat zijn de verschillen met de gangbare methoden. Hoe ga je als plaagdierbeheerser om met de vraag naar diervriendelijke bestrijding? Op dit soort vragen wordt in dit nascholingsprogramma antwoord gegeven.

De cursus wordt verzorgd door dr.ir. Bastiaan Meerburg, zelf gediplomeerd bestrijdingstechnicus en onderzoeker aan de Universiteit Wageningen.

Inhoud
Enkele onderwerpen die in deze boeiende cursus aan bod komen:
  » Hoe kijken we tegen dieren aan?
In dit deel wordt nader ingegaan op de veranderende kijk op dieren in onze maatschappij. De ontwikkeling van het dierbeeld door de eeuwen heen wordt besproken en er wordt ingegaan op de verschillen in de regio`s (waarom is een rat in India heilig en wordt deze in Vietnam juist gegeten.
  » Wat zijn voorbeelden van diervriendelijke bestrijdingsmethoden, zijn deze wel werkzaam en daadwerkelijk zo diervriendelijk?
Aan de hand van het IPM-concept wordt gekeken naar de huidige dierplaagbeheersing. Zijn diervriendelijke muizenvallen die aan particulieren worden verkocht eigenlijk wel diervriendelijk? Of is het meer het imago dat aan deze val is verbonden?
  » Hoe moeten plaagdierbeheersers omgaan met de vraag naar diervriendelijkere bestrijding?
Als dierplaagbeheerser sta je al snel in het middelpunt van de belangstelling. Moet je altijd meegaan? Of kun je soms verantwoorden dat je conventionele middelen moet inzetten om een probleem op te lossen?

Locatie
Wageningen

Cursusduur
1 Dag

Nascholingspunten EVM
Aansluitend op de lesdag zal een toets worden afgenomen door een medewerker van Stichting EVM.
Wanneer de toets met goed gevolg wordt afgelegd ontvangt u een EVM-certificaat dat goed is voor 2 dagdelen (voorheen 25 nascholingspunten) ten behoeve van de verlenging van het bewijs van vakbekwaamheid “beheersing plaagdieren en houtaantastende organismen”.

Prijs
€ 285,= (KAD-ledentarief € 260,=) per persoon, exclusief 21% BTW.
Deze prijs is inclusief koffie/thee, frisdrank & lunch én EVM-examen.

Als u interesse heeft in deze nascholing kunt u zich via de link onder aan deze pagina aanmelden. Met vragen kunt u contact opnemen met KAD-Opleidingen; 0317 - 412 672 of via het contactformulier.
Cursusdata
01: 10 december 2015 (aanmelden niet meer mogelijk)


Aanmelden


Terug naar de vorige pagina..

Vakblad


Nu te lezen in "Dierplagen"
Eerste KAD-Kenniskring Dierplagen
Zwarte weduwen en roodrugspinnen in Nederland
Empathie bij knaagdieren

Nieuwsbrief

Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws op gebied van ongedierte bestrijding? Geef je hieronder dan op voor onze nieuwsbrief.
 Voornaam
 
 Achternaam
 
 E-mail adres