KAD
NL

Industrie

Het KAD helpt, als onafhankelijke partij, te inventariseren waar problemen met plaagdieren zich kunnen voordoen. Door onze adviezen die hieruit voortkomen na te leven, wordt het risico op overlast van plaagdieren, nu en in de toekomst, tot een minimum beperkt.

Objectieve Kwaliteits Inspecties

Ongediertebestrijding heeft de afgelopen jaren plaatsgemaakt voor plaagdierbeheersing. Niet langer meer ligt de nadruk op bestrijding van plaagdieren maar op preventie ervan. Uitgangspunt is Integrated Pest Management (IPM) wat betekent dat plaagdierbeheersing integraal onderdeel uitmaakt van de bedrijfsvoering zodat in alle bedrijfsprocessen aandacht is voor plaagdierbeheersing. Uitvoering van plaagdierbeheersplan op basis van IPM kan alleen wanneer er een goede samenwerking bestaat tussen opdrachtgever en uitvoerder.

IPM Procesmodellering

Het beschrijven van bedrijfsprocessen is over het algemeen goed geregeld binnen bedrijven en instellingen. Het KAD voert objectieve audits uit van processen die noodzakelijk zijn bij plaagdiermanagement binnen een organisatie. Good Manufacturing Practice (GMP), oftewel een goede manier van produceren, is een voorbeeld en ook vaak een vereiste kwaliteitsborging van het gehele productieproces in de farmaceutische-, de cosmetische- en de voedingsmiddelenindustrie. Op het gebied van plaagdierbeheersing is er veelal een contract met een externe plaagdierbeheerser wat de lading moet dekken die in industriestandaarden zoals BRC of IFS gesteld is. Hiermee wordt een schakel ingevuld binnen een organisatie, maar is de ketting niet compleet.
TIJDSCHRIFT Dierplagen INFORMATIE

In de laatste editie leest u onder meer over:

  • De bever - waterbouwkundig ingenieur
  • De toekomst van duurzaam plaagdierbeheer - stadsnatuurbeheer in Amsterdam en Rotterdam
  • Consumentenvoorlichting over biociden
© 2015 - 2018 KAD. Alle rechten voorbehouden