KAD
NL

(Kwaliteits)inspecties

Wanneer u problemen heeft met plaagdieren of deze problemen juist wilt voor wil zijn kan het KAD uitkomst bieden. Onze inspecties zijn er om problemen te voorkomen of om de herkomst van problemen vast te stellen.

Het KAD brengt geheel objectief risico's in kaart

Het KAD kan, voor u of uw opdrachtgever, op geheel objectieve wijze de risico's op het gebied van plaagdieren in en rondom een object in kaart brengen.

Bij woningen kan, door het treffen van weringsmaatregelen, overlast of aanwezigheid van plaagdieren vaak structureel worden voorkomen. Bij bedrijven, instellingen of veel andere gebouwen zijn de omstandigheden echter een stuk dynamischer wat betekent dat de situatie van tijd tot tijd verandert. Deze veranderingen vergroten de risico’s voor wat betreft het binnendringen en het ontwikkelen van plaagdieren. Door het periodiek uitvoeren van een risico-inventarisatie kunnen de risico’s zo veel mogelijk worden beperk.

Meer informatie over kwaliteitsinspecties voor bestrijdingsbedrijven
Meer informatie over kwaliteitsinspecties voor de industrie

IPM Procesmodellering

Het beschrijven van bedrijfsprocessen is over het algemeen goed geregeld binnen bedrijven en instellingen. Het KAD voert objectieve audits uit van processen die noodzakelijk zijn bij plaagdiermanagement binnen een organisatie. Good Manufacturing Practice (GMP), oftewel een goede manier van produceren, is een voorbeeld en ook vaak een vereiste kwaliteitsborging van het gehele productieproces in de farmaceutische-, de cosmetische- en de voedingsmiddelenindustrie. Op het gebied van plaagdierbeheersing is er veelal een contract met een externe plaagdierbeheerser wat de lading moet dekken die in industriestandaarden zoals BRC of IFS gesteld is. Hiermee wordt een schakel ingevuld binnen een organisatie, maar is de ketting niet compleet.

Meer informatie over IPM procesmodellering.
TIJDSCHRIFT Dierplagen INFORMATIE

In de laatste editie leest u onder meer over:

  • De bever - waterbouwkundig ingenieur
  • De toekomst van duurzaam plaagdierbeheer - stadsnatuurbeheer in Amsterdam en Rotterdam
  • Consumentenvoorlichting over biociden
© 2015 - 2018 KAD. Alle rechten voorbehouden