KAD
NL

Onderzoek

Determinatie, veldproef, laboratoriumonderzoek? De biologen die werkzaam zijn bij het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen hebben ervaring in het veld én in het laboratorium. Bij het KAD bent u aan het goede adres.

De wetenschap van de praktijk: Laboratorium- en veldonderzoek op maat.

"Is ons product goed beschermd tegen plaagdieren? We hebben een consumentenklacht ontvangen; is het mogelijk dat het aangetroffen insect levend uit de afgesloten verpakking gekomen is? Kunnen voorraadaantastende insecten overleven in deze grondstoffen? Ik wil producten ontwikkelen om knaagdieren te weren, zijn deze materialen en toepassingsmethoden geschikt?"

Plaagdieren komen overal voor, iedere situatie is echter anders. Om overlast en schade te voorkomen of om plaagdieren effectief te kunnen bestrijden is vaak meer informatie nodig over de betreffende soorten, methoden en materialen. In dat geval is onderzoek nodig.

Voor een onafhankelijke determinatie, kleinschalige laboratoriumproef op maat tot een objectief, uitgebreid veldonderzoek bent u bij het KAD aan het goede adres. Onderzoeksprotocollen worden in samenwerking met de opdrachtgever opgesteld en de onderzoeken worden uitgevoerd door afgestudeerde biologen met ervaring in zowel het laboratorium als in het veld.
TIJDSCHRIFT Dierplagen INFORMATIE

In de laatste editie leest u onder meer over:

  • De bever - waterbouwkundig ingenieur
  • De toekomst van duurzaam plaagdierbeheer - stadsnatuurbeheer in Amsterdam en Rotterdam
  • Consumentenvoorlichting over biociden
© 2015 - 2018 KAD. Alle rechten voorbehouden