Cursus Adviseur houtbescherming

Adviseur houtbescherming

Onder andere door vocht worden houtconstructies in woningen en andere gebouwen kwetsbaar voor aantasting door schimmels en houtaantastende insecten. Tijdens deze cursus leert men deze houtaantasters herkennen en op welke manieren de ontwikkeling van deze aantastende organismen kan worden tegengegaan. Op de derde lesdag, die plaatsvindt in een monumentale kerk, komt ook de URL 5001 aan de orde.

De cursus Adviseur houtbescherming is opgezet voor iedereen die beroepsmatig met houtbescherming te maken heeft of kan krijgen. Met name plaagdierbeheersers, aannemers, makelaars, maar ook verantwoordelijken voor restauraties van historische panden zullen veel van onze ervaren docenten leren. Na het volgen van deze cursus kunt u houtaantastingen door de belangrijkste insecten en schimmels herkennen, weet u op welke manieren de ontwikkeling van deze aantastende organismen kan worden tegengegaan, kunt u het gedachtengoed van Integrated Pest Management (IPM) toepassen in de houtbescherming, en weet u waar men rekening mee dient te houden bij het bestrijden van houtaantasting in historische gebouwen.

Inhoud van de cursus

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Houtsoorten en duurzaamheidsklassen;
  • Houtaantastende insecten;
  • Houtrotverwekkende schimmels;
  • Preventieve en curatieve beschermingstechnieken (op basis van IPM);
  • Biociden;
  • Calculeren en rapporteren;
  • Arbeidsveiligheid;
  • Houtbescherming in monumentale panden (URL 5001, kapconstructies, monumentenzorg).

Locatie

De lessen op dag 1 en 2 vinden plaats in het KAD-trainingscentrum in Wageningen. De praktijkdag op dag 3 vindt plaats in de Sint-Joriskerk in Amersfoort.

Duur van de cursus

Drie lesdagen (09:00 – 16:00 uur).

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt circa twee weken voor aanvang van de opleiding per post toegestuurd.

EVM-toets

Aansluitend op de derde lesdag zal Stichting EVM een toets afnemen. Wanneer de toets met goed gevolg wordt afgelegd ontvangt de cursist een EVM-certificaat dat goed is voor vier dagdelen (voorheen 50 nascholingspunten) ten behoeve van de verlenging van het bewijs van vakbekwaamheid Beheersing plaagdieren en houtaantastende organismen.

Kosten

€ 960,00 (KAD serviceovereenkomst-tarief € 885,00) per persoon, excl. 21% BTW.
De kosten van de cursus zijn inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, frisdrank, lunch, EVM-toets (à €65,-) en certificaat.

Meer informatie?

Wanneer u vragen heeft over de cursus Adviseur houtbescherming, dan beantwoorden we deze graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer (0317) 41 26 72 of via het contactformulier (graag erbij vermelden om welke cursus het gaat).

Cursusdata

  • 21 juni, 28 juni en 5 juli 2023