plague-warning

Gezondheidsrisico’s van plaagdieren – voor zorgprofessionals (ZP)

De aanwezigheid van plaagdieren brengt voor zowel mens als dier gezondheidsrisico’s met zich mee. In het kader van de One Health benadering is het belangrijk dat zorgprofessionals (artsen, dierenartsen, verpleegkundigen en sociaal-maatschappelijk werkers) meer over deze risico’s te weten komen.

Daarvoor is deze cursus ontwikkeld, die wordt georganiseerd door stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD): het onafhankelijke landelijk kenniscentrum op het gebied van de preventie en bestrijding van plaagdieren. Voor bestrijdingstechnici is deze cursus minder geschikt, hen adviseren we de voor hen geaccrediteerde nascholing B1: Plaagdierbeheersing en Gezondheidsrisico’s  te volgen.

Inhoud van de cursus

De cursus heeft de volgende leerdoelen:

  • Zorgprofessionals (artsen, dierenartsen, verpleegkundigen, sociaal-maatschappelijk werkers) informeren over gezondheidsrisico’s die de aanwezigheid van verschillende soorten plaagdieren (o.a. teken, bedwantsen, muggen, knaagdieren) met zich meebrengen;
  • Deelnemers een overzicht geven van nieuwe ontwikkelingen in de dierplaagbranche (verbinden van werkvelden);
  • Het aanreiken van praktische kennis die de zorgprofessional kan helpen bij anamnese;
  • Deelnemers experimenteren actief met de verwijdering van teken;
  • Zorgprofessionals hebben na afloop een concreet idee welke uitdagingen er blijven liggen op het terrein van dierplagen, nu en in de toekomst, en kunnen hun eigen rol hierin beter aangeven.

Locatie

KAD-trainingscentrum in Wageningen.

Duur van de nascholingsdag

Één lesdag (09:00 – 16:00 uur).

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt aan het begin van de lesdag uitgereikt.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd voor artsen, dierenartsen, verpleegkundigen en vele andere zorgprofessionals. In de tabel hieronder ziet u of deze cursus ook voor u accreditatiepunten oplevert.

Accreditatie Accreditatieoverzicht (inclusief punten) voor de verschillende typen zorgprofessionals.

Kosten van deze cursus

€ 297,50 per persoon, excl. 21% BTW.
De kosten van de cursus zijn inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, frisdrank, lunch en deelnamecertificaat.

Meer informatie over deze cursus?

Wanneer u vragen heeft over de cursus “Gezondheidsrisico’s van plaagdieren – voor zorgprofessionals (ZP)” beantwoorden we deze graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer (0317) 41 26 72 of via het contactformulier (graag erbij vermelden om welke cursus het gaat).

Cursusdata

Neem voor cursusdata contact op met het KAD, via telefoonnummer: 0317-412672.