Veiligheidspictogrammen

VCA-basisopleiding

Hoewel VCA niet bij wet verplicht is gaan steeds meer opdrachtgevers eisen dat opdrachtnemers VCA-gecertificeerd zijn. Met een certificering toont u aan dat u op de hoogte bent van de geldende veiligheidseisen en weet u hoe u de risico’s van uw werkzaamheden voor uzelf en anderen kunt beperken.

Speciaal voor de gediplomeerde plaagdierbeheerser heeft KAD-Opleidingen, in samenwerking met HEFGRA opleidingen, een combinatieopleiding opgezet waarbij aan de reguliere VCA-opleiding een zelfstudie module “Specifieke arbeidsveiligheid bij dierplaagbeheersing” is toegevoegd. Wanneer u het VCA-examen behaald én daarnaast de EVM-nascholingstoets met goed gevolg aflegt ontvangt u het VCA-diploma met daarnaast een EVM-certificaat dat goed is voor twee dagdelen (voorheen 25 nascholingspunten) ten behoeve van de verlenging van het bewijs van vakbekwaamheid Beheersing plaagdieren en houtaantastende organismen.

Inhoud van de opleiding

Tijdens deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • ARBO-wetgeving,
  • risico’s en preventie,
  • veilig werken met gevaarlijke stoffen,
  • veilig werken met gereedschappen,
  • brand- en explosiegevaar,
  • persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM),
  • veilig hijsen en tillen,
  • veilig werken op hoogte,
  • voorkomen van vallen, struikelen en verstappen.

Locatie

Diverse locaties in Nederland (zie cursusdata). Wij kunnen deze opleiding ook op locatie aanbieden. Informeer naar de mogelijkheden.

Duur van de opleiding

De opleiding duurt twee lesdagen.

Lesmateriaal

Het lesboek en de module “Specifieke arbeidsveiligheid bij dierplaagbeheersing” worden circa twee weken voor aanvang van de opleiding per post thuis gestuurd.

VCA-examen en EVM-toets

Aansluitend op de tweede lesdag zal een erkend extern exameninstituut het VCA-examen afnemen. Daarnaast wordt de module Specifieke arbeidsveiligheid bij dierplaagbeheersing getoetst.

Wanneer het examen én de toets met goed gevolg worden afgelegd ontvangt de cursist het VCA-diploma met bijbehorende pas én een EVM-certificaat dat goed is voor twee dagdelen (voorheen 25 nascholingspunten) ten behoeve van de verlenging van het bewijs van vakbekwaamheid “Beheersing plaagdieren en houtaantastende organismen”.

Kosten van de opleiding

€ 378,00 per persoon, excl. 21% BTW.

De kosten van de opleiding zijn inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, frisdrank, lunch, eenmalige examenkosten, VCA-diploma en -pas, én EVM-certificaat.

Meer informatie?

Wanneer u vragen heeft over de “VCA-basisopleiding” beantwoorden we deze graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer (0317) 41 26 72 of via het contactformulier.

Cursusdata

Aanmelden?

U kunt zich hier aanmelden.