procesmodellering

PRO: IPM en procesmodellering

Het beschrijven van bedrijfsprocessen is over het algemeen goed geregeld binnen bedrijven en instellingen. Good Manufacturing Practice (GMP), oftewel een goede manier van produceren, is een voorbeeld en ook vaak een vereiste kwaliteitsborging van het gehele productieproces in de farmaceutische, de cosmetische en de voedingsmiddelenindustrie. Op het gebied van plaagdierbeheersing is er veelal een contract met een externe dierplaagbeheerser die onder andere ervoor zorgt dat aan eisen, die in industriestandaards zoals BRC of IFS gesteld worden, wordt voldaan. Hiermee worden schakels ingevuld binnen een organisatie, maar toch is de ketting vaak niet compleet.

Missing link

De missing link is het daadwerkelijk toepassen van  geïntegreerde plaagdierbeheersing ofwel Integrated Pest Management (IPM) binnen alle processen. Om dit te kunnen implementeren binnen een organisatie is specialistische kennis over dierplaagbeheersing noodzakelijk. Hiermee kan bijvoorbeeld de herhaaldelijke overlast door plaagdieren worden voorkomen. Het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) stelt haar objectieve kennis over preventie en bestrijding beschikbaar aan belanghebbenden door middel van educatie, onderzoek en advies. Speciaal voor leidinggevenden die professioneel met plaagdierbeheersing te maken hebben, is de training IPM en procesmodellering ontwikkeld.

Doelgroepen

Dit kennisaanbod is relevant voor leidinggevenden die professioneel met plaagdierbeheersing te maken hebben, zoals kwaliteitsmanagers uit de food/feed industrie, de zorgsector, etc.

Bewijs van deelname en consult ter plaatse

Na het volgen van de training ontvangt u een bewijs van deelname. Een vrijblijvend consult op locatie voor gericht advies kan onderdeel van deze training zijn.

Interesse?

Wij kunnen deze training op ons KAD-trainingscentrum in Wageningen of in-company aanbieden. Voor vragen over de training IPM en proces-modellering of ons overige kennisaanbod kunt u uiteraard contact met ons opnemen.