Bruine rat

KNB-evenement Integrated Pest Management bij knaagdierbeheersing

Geïntegreerde plaagdierbeheersing (IPM) bij knaagdieren: wat gaat er goed en wat kan er beter? Op 6 november kunt u hierover mee praten tijdens een bijeenkomst van het Kennisnetwerk Biociden.

Het Kennisnetwerk Biociden (KNB) organiseert het event voor iedereen die zich professioneel bezig houdt met knaagdierbeheersing: professionele plaagdierbestrijders, agrarisch ondernemers, maar ook vertegenwoordigers van de horeca, retail en detailhandel, gemeenten of woningbouwcorporaties. Bij IPM ligt de nadruk op het voorkomen van dierplagen. Als preventieve maatregelen niet werken, moeten allereerst niet-chemische middelen worden toegepast. Pas als deze niet werken, mogen rodenticiden worden ingezet.

Tijdens het event komen alle aspecten van IPM bij knaagdieren aan bod. We starten de middag met verschillende presentaties over de risico’s van knaagdieren, het overheidsbeleid voor IPM en de praktische toepassing van IPM bij knaagdieren. Vervolgens kunt u tijdens een aantal workshops naar keuze mee discussiëren over onderwerpen als knaagdierbeheersing in agrarisch gebied, belemmeringen in regelgeving en innoverende producten en technieken. We sluiten de dag af met een plenaire discussie en een aansluitende borrel.
Het event vindt plaats bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) in Bilthoven.