bruine rat – klimproeven 94

Oriëntatie plaagdieren in en rond gebouwen

Bij veel mensen lopen de rillingen al over de rug wanneer ze denken aan muizen, ratten of kakkerlakken. In Nederland denken we maar al te vaak dat ‘ongedierte’ een oorzaak is van een vies huishouden. Dit is in veel gevallen een onterechte stellingname ontstaan uit onwetendheid en onbekendheid. Kennis is macht, ook in de plaagdierbeheersing.

Het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) heeft de eendaagse cursus “Oriëntatie plaagdieren in en rond gebouwen” ontwikkeld om de cursisten kennis te laten maken met plaagdieren, de wijze waarop ze leven en de preventieve maatregelen die getroffen kunnen worden. Daarnaast is er kort aandacht voor biociden (bestrijdingsmiddelen) en wetgeving die van belang is bij plaagdierproblematiek. De cursus is met name bedoeld voor iedereen die beroepsmatig met ongedierte te maken kan krijgen zoals beheerders van gebouwen, makelaars, hulpdiensten, beleidsmedewerkers, technisch personeel of bijvoorbeeld medewerkers van woningcorporaties.

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van het KAD-handboek. Dit handboek wordt door professionele plaagdierbeheersers gebruikt tijdens de opleiding en in het werkveld. Het is een overzichtelijke weergave waarin de meest voorkomende diersoorten uitgebreid worden beschreven aan de hand van duidelijke (full-colour) foto’s.

Inhoud van de cursus

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inleiding in Integrated Pest Management (IPM);
  • Preventieve maatregelen;
  • Biociden (bestrijdingsmiddelen);
  • Wetgeving;
  • Meest voorkomende plaagdieren in en rond gebouwen;
  • Knaagdieren;
  • Vogels;
  • Kruipende en vliegende insecten;
  • Houtaantastende insecten;
  • Tuin- en overige insecten.

Locatie

KAD-trainingscentrum in Wageningen. Wij kunnen deze cursus ook op locatie aanbieden. Informeer naar de mogelijkheden.

Duur van de cursus

Eén lesdag (9.00-15.30 uur).

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt aan het begin van de dag uitgereikt.

Toets

Er is geen toets verbonden aan deze cursus. Er zijn geen dagdelen ten behoeve van de verlenging van het bewijs van vakbekwaamheid “Beheersing plaagdieren en houtaantastende organismen” aan deze cursus verbonden, vanwege het introducerende karakter van deze cursus.

Kosten van de cursus

€ 260,00 (KAD serviceovereenkomst-tarief € 213,00) per persoon, excl. 21% BTW.
De kosten van de cursus zijn inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, lunch, en certificaat van deelname.

De cursusprijs is exclusief de aanschaf van het KAD-Handboek. De prijs hiervan bedraagt € 99,50 excl. 9% BTW.

Meer informatie?

Wanneer u vragen heeft over de cursus “Oriëntatie plaagdieren in en rond gebouwen” beantwoorden we deze graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer (0317) 41 26 72 of via het contactformulier (graag erbij vermelden om welke cursus het gaat).

Cursusdata

Alle cursusdata vindt u via de aanmeldbutton