Micro

Onderzoek

Van veldproef tot laboratoriumonderzoek

“Is ons product goed beschermd tegen plaagdieren? We hebben een consumentenklacht ontvangen; is het mogelijk dat het aangetroffen insect levend uit de afgesloten verpakking gekomen is? Kunnen voorraadaantastende insecten overleven in deze grondstoffen? Ik wil producten ontwikkelen om knaagdieren te weren, zijn deze materialen en toepassingsmethoden geschikt?”

Plaagdieren komen overal voor, iedere situatie is echter anders. Om overlast en schade te voorkomen of om plaagdieren effectief te kunnen bestrijden is vaak meer informatie nodig over de betreffende soorten, methoden en gebruikte materialen. In dat geval is onderzoek nodig. De biologen die werkzaam zijn bij het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) hebben ervaring in het veld én in het laboratorium. Bij het KAD bent u aan het goede adres, wij zijn immers geheel onafhankelijk. Onderzoeksprotocollen worden in samenwerking met de opdrachtgever opgesteld en de onderzoeken worden uitgevoerd door gerenommeerde biologen met ervaring in zowel het laboratorium als in het veld.

We doen bijvoorbeeld onderzoek voor de voedingsmiddelenindustrie, voor producenten en leveranciers van bestrijdingsmiddelen en van weringsmiddelen.

Voor verdere informatie over onderzoek en onze onderzoeksfaciliteiten raden we u aan om contact met ons op te nemen.