Microscoop

Onderzoek

Van veldproef tot onderzoek in het laboratorium

“Is ons product goed beschermd tegen plaagdieren? We hebben een consumentenklacht ontvangen; kan het aangetroffen insect levend uit de afgesloten verpakking gekomen zijn? Kunnen voorraadaantastende insecten overleven in deze grondstoffen? Ik wil producten ontwikkelen om knaagdieren te weren, zijn deze materialen en toepassingsmethoden geschikt?”

Plaagdieren komen overal voor. Iedere situatie is echter anders. Om overlast en schade te voorkomen of om plaagdieren effectief te kunnen bestrijden is vaak informatie nodig. Bijvoorbeeld onderzoek naar de plaagdiersoorten, methoden en gebruikte materialen. De biologen die werkzaam zijn bij stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) hebben ervaring in het veld én in het laboratorium. Bij het KAD bent u dus aan het goede adres. Onderzoeksprotocollen worden samen met de opdrachtgever opgesteld. Vervolgens voeren wij dit als onafhankelijk instituut uit.

We doen bijvoorbeeld onderzoek voor de voedingsmiddelenindustrie. Ook zijn we actief voor producenten en leveranciers van bestrijdingsmiddelen en van weringsmiddelen.

Voor verdere informatie over onderzoek en onze faciliteiten kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer (0317) 41 96 60 of via ons contactformulier.