DSC_0856

Opleidingen

In Nederland kunt u niet zonder meer aan de slag als professioneel plaagdierbeheerser. Een gedegen opleiding ligt ten grondslag aan het werken in deze branche. Door de kennis en kunde van onze ervaren docenten sluiten onze opleidingen direct aan op de praktijk en mag het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) zich de grootste opleider van plaagdierbeheersers in Nederland noemen.

Om in Nederland met biociden te mogen werken, is het wettelijk verplicht dat een professioneel plaagdierbeheerser in het bezit is van het bewijs van vakbekwaamheid “beheersing plaagdieren en houtaantastende organismen”. Tijdens onze elfdaagse opleiding “Bestrijdingstechnicus” (negen theorielessen en twee praktijklessen) leert u alles wat u moet weten voor zowel het theorie- als praktijkexamen, en kunt u met een gedegen opleiding aan de gang in de praktijk. Wanneer u gedurende één jaar onder leiding van een coach werkzaamheden wilt uitvoeren, bijvoorbeeld om al voor (of tijdens) de elfdaagse opleiding werkervaring op te doen, dan biedt de eendaagse opleiding “Leerling bestrijdingstechnicus” uitkomst.

Goed om te weten is ook dat u de kosten van onze opleidingen, mits u die zelf betaalt, fiscaal kunt aftrekken. Op de site van de Belastingdienst kunt u hierover meer lezen.

Meer informatie over onze opleidingen en de cursusdata vindt u via onderstaande links: