Fraude

“Onbetrouwbare ongediertebestrijders: laat u er niet inluizen!”

Regelmatig horen wij van particulieren dat er in de markt onbetrouwbare partijen op het gebied van ongediertebestrijding actief zijn. Zo werden wij onlangs geconfronteerd met een bedrijf dat door middel van het blaffen van een hond kan aantonen dat er bedwantsen in een ruimte zijn. De daadwerkelijke bedwants krijgt de particulier echter niet te zien. De medewerker van het bedrijf zegt dat de bedwants van het vangen mogelijk zou kunnen schrikken. Deze zou zich vervolgens ook naar andere kamers in het huis kunnen verplaatsen. Vervolgens werd door dit malafide bedrijf aan de particulier een kostbare hittebehandeling verkocht, wat duizenden euro’s kostte en waarvan het maar de vraag is of het inderdaad nodig was.

Laat u hierdoor niet misleiden! Getrainde honden zijn inderdaad in staat om bedwantsen te ruiken en op te sporen. Het is evenwel belangrijk dat u als particulier zelf ook de aanwezigheid van de bedwants vaststelt. Een gerenommeerd bedrijf zal voor u ook vrij makkelijk een aanwezige bedwants kunnen vangen. Geloof niet in het fabeltje dat hierdoor de bedwantsen zich door het huis gaan verspreiden. Een bedwants zal namelijk de eerstvolgende donkere schuilplaats opzoeken, omdat ze lichtschuw zijn. Ze gaan dus niet hierdoor aan de haal naar naastgelegen kamers.

Als u twijfelt of het inderdaad om bedwantsen in uw woning gaat en u wilt niet direct een plaagdierbeheersbedrijf laten komen, dan kunt u een exemplaar zelf vangen en bij de Stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen een determinatie laten uitvoeren. De kosten hiervan bedragen 74 euro excl. BTW. U heeft dan de zekerheid dat u niet voor niets duizenden euro’s uitgeeft!

Neem voor meer informatie contact op met het KAD via telefoon 0317-419660 of via www.kad.nl

Bedwants De bedwants. Een gerenommeerd plaagdierbeheersbedrijf moet deze vrij gemakkelijk voor u kunnen vangen.