Rat op straat

Weekend van de Wetenschap bij het KAD

Op 6 en 7 oktober wordt het Weekend van de Wetenschap georganiseerd. Tijdens dit landelijke evenement voor wetenschap en technologie openen bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten en musea hun deuren voor geïnteresseerden. Het KAD organiseert twee mooie activiteiten.

Op zaterdag 6 oktober wordt de film De Wilde Stad vertoond in het Wageningse filmtheater Movie-W. Deze bioscoopfilm bekijkt de stad door de ogen van de vele wilde dieren die er leven. Voor dieren (inclusief plaagdieren) zijn onze straten, tunnels, grachten en gebouwen net zo aantrekkelijk als de wildernis: de stad is natuur. Een van de filmmakers, Ignas van Schaick, zal de film introduceren en naderhand vragen beantwoorden. Vanaf 15.30 uur zijn de deuren open.
U kunt vooraf een stoel reserveren. Het aantal plaatsen is beperkt en de toegang is gratis, maar wees op tijd, vol =vol!

Zondag 7 oktober opent het KAD van 11.00 tot 16.00 uur de deuren van haar eigen trainingscentrum in Wageningen om het grote publiek meer te laten zien over plaagdieren in het algemeen en de activiteiten van het KAD in het bijzonder. U kunt verschillende informatiestands bezoeken en rondneuzen tussen de kraampjes met plaagdiergadgets. Er is een speurtocht uitgezet voor jong en oud en op het plaagdierplein kunnen kinderen insecten knutselen. Onder begeleiding van experts kunt u plaagdieren onder de binoculair bekijken en meer over deze dieren te weten komen.

Ga voor meer informatie naar de website van weekend van de wetenschap.

Logo_2018_RGB_WvdW