Muizen in brood

Voedingsmiddelenindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie zorgt overlast van plaagdieren niet alleen voor financiële schade door het verlies van producten, maar ook voor imagoschade als producten in de schappen besmet zijn met plaagdieren of sporen hiervan

Plaagdierproblemen voorkomen

Door producten, verpakkingen of verpakkingsmethoden te ontwikkelen die producten onaantrekkelijk, dodelijk of onbereikbaar maken voor plaagdieren, kan veel schade worden voorkomen. De biologen van stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) helpen u graag onderzoeken hoe u problemen met plaagdieren kunt voorkomen.

Onderzoeken voor de voedingsmiddelenindustrie

Het KAD heeft ervaring met het uitvoeren van onderzoeken voor de voedingsmiddelenindustrie, in zowel het laboratorium als in de praktijk, waaronder:

Bij het opstellen van een onderzoeksprotocol wordt rekening gehouden met uw wensen en eisen. Overleven insecten uw verpakkingsmethode? Kunnen ze zich ontwikkelen in uw grondstoffen? U ontvangt een rapportage met een objectieve en transparante weergave van het resultaat. Uiteraard wordt discreet met de onderzoeksresultaten omgegaan.

Meer informatie over onderzoek voor de voedingsmiddelenindustrie?

Wanneer u vragen heeft over onderzoek voor de voedingsmiddelenindustrie beantwoorden we deze graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer (0317) 41 96 60 of via het contactformulier.