vliegende mier

Vliegende mieren

In Nederland zijn er vele soorten mieren. De meeste mierenkolonies vormen zogenaamde “bruidsvluchten”: enorme zwermen vliegende mieren. De vlucht dankt zijn naam aan het feit dat tijdens de vlucht de mannetjes de koninginnen bevruchten. Daarna werpt de koningin haar vleugels af en helpt ze in een bestaand nest met de uitbreiding, of ze probeert een nieuw nest te stichten.

Omdat sommige mierensoorten erg op elkaar lijken en mannetjesmieren of koninginnen andere uiterlijke kenmerken hebben dan de werksters, roepen wij u op om vliegende mieren naar ons op te sturen. Dit kan via onderstaand formulier.

Mocht blijken dat de door u opgestuurde mieren een exotische soort betreft, dan krijgt u gratis informatie over deze soort. Als het een inheemse soort betreft, kunt u tegen betaling informatie over de mierensoort ontvangen.
Wij streven ernaar binnen zeven dagen na ontvangst van het monster de uitslag te verstrekken.

Velden met een * zijn verplicht

Wanneer u alle velden juist heeft ingevuld verschijnt onderaan het formulier de knop ‘Aanvragen‘. Wanneer u op deze knop drukt krijgt u de bevestiging: “Uw determinatie is aangemeld.
Indien u geen bevestiging krijgt, verzoeken wij u om de velden nog eens langs te lopen, want dan is er iets niet of onjuist ingevuld. Onjuiste velden zullen rood gemarkeerd zijn. Zorg ervoor dat deze velden ook ingevuld worden.

Met inzending van dit formulier geeft u akkoord tot gebruik en verwerking van uw persoonsgegevens en hebt u kennis genomen van de privacyverklaring waarbij u geïnformeerd werd omtrent uw rechten.