Bedwants

Bedwantsen

Lange tijd ging men er vanuit dat de bedwants (Cimex lectularius), ook wel wandluis of ‘bed bug’ genoemd, als gevolg van het gebruik van het bestrijdingsmiddel DDT in de westerse wereld was uitgeroeid. De laatste jaren komen echter steeds meer meldingen binnen van overlast door bedwantsen en lijkt het insect dus met zijn comeback bezig. Hij is niet alleen in hotels, appartementen en Airbnb’s te vinden, maar ook in woonhuizen.

Doordat ze klein en ’s nachts actief zijn, ze verborgen schuilplaatsen hebben en moeilijk te vinden zijn, is het vaak lastig om bedwantsen te bestrijden. Daarnaast is aangetoond dat bedwantsen minder gevoelig zijn voor de toegestane bestrijdingsmiddelen. De bestrijding van een gevestigde populatie van bedwantsen met slechts één enkele behandeling is voor de meeste plaagdierbeheersers hierdoor vaak niet mogelijk. Specialistische kennis over dit insect is noodzakelijk om besmetting te voorkomen, verspreiding te minimaliseren of om een effectief bestrijdingsplan op basis van Integrated Pest Management (IPM) op te zetten.

Deze cursus is bijzonder interessant voor ondernemers in de horeca, zorginstellingen, vlieg- en busmaatschappijen en anderen die veel met personenvervoer of -verblijf te maken hebben.

Inhoud van de cursus

Tijdens deze cursusdag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • biologie, ontwikkeling en leefwijze van de bedwants;
  • determinatie en sporen;
  • bestrijding van de bedwants (en verwante soorten);
  • controle en nabehandeling;
  • preventie.

Locatie

KAD-trainingscentrum in Wageningen. Wij kunnen de cursus ook aanbieden op locatie. Informeer naar de mogelijkheden.

Duur van de cursus

Eén lesdag (9.30-15.30 uur).

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt aan het begin van de dag uitgereikt.

Kosten van de cursus

€ 295,00 (KAD-ledentarief € 270,00) per persoon, excl. 21% BTW.
De kosten van de cursus zijn inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, frisdrank, lunch en deelnamecertificaat.

Meer informatie?

Wanneer u vragen heeft over de cursus “Bedwantsen” beantwoorden we deze graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer (0317) 41 26 72 of via het contactformulier.

Cursusdata

  • 9 november 2021
  • 24 december 2021