Broodfabriek

P2: Opstellen procedures voor BRC, IFS en FSSC 22000 bedrijven [nieuw]

Deze nascholing is een verdere verdieping van de nascholing P1 Wet- en regelgeving plaagdierbeheersing in HACCP en kwaliteitssystemen. In deze nascholing leren de plaagdierbeheersers die werkzaam zijn bij bedrijven, op een proactieve manier hun eigen risico-inventarisatie te maken vanuit een aantal belangrijke industriestandaarden, zoals BRC, IFS en FSSC 22000.

Plaagdierbeheersers die in levensmiddelenbedrijven aan de slag gaan, worden vaak geconfronteerd met klanten die uitgaan van allerlei ‘denkbare risico’s’ en de plaagdierbeheerser opdracht geven om zich hieraan te houden. Voor veel plaagdierbeheersers werkt dit verwarrend. Veelal ervaren ze dan ook dat ze niet kunnen terugvallen op de industriestandaarden, omdat daarin niet voor iedere situatie concreet staat beschreven hoe men dient te handelen. Daar komt nog bij dat levensmiddelenbedrijven u, als de plaagdierbeheerser, óók als een risico zien.

In de nascholing Opstellen procedures voor BRC, IFS en FSSC 22000 bedrijven leert u een juiste risico-inventarisatie te maken. Vanuit de bestaande voorschriften (BRC, IFS en FSSC 22000) leert u hoe u uw eigen proces kunt analyseren en zo kunt komen tot een veilige werkwijze. In plaats van alleen maar te reageren op opdrachten van de klant, leert u om proactief beschrijvingen te maken van uw werkzaamheden, die getoetst kunnen worden aan de eisen van de geldende industriestandaarden.

Inhoud van de nascholing

Tijdens deze nascholingsdag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Korte terugblik op de P1, zoals de principes van HACCP en de samenhang tussen kwaliteitssystemen;
  • Regelgeving over plaagdierbeheersing in industriestandaarden BRC, IFS en FSC 22000;
  • Analyse van de eigen werkzaamheden en eigen gedrag bij een opdrachtgever in de levensmiddelenindustrie;
  • Opstellen van een eigen procedure binnen uw beheersplan op basis van een risicoanalyse en uitgaande van de industriestandaarden.

Vereiste voorkennis:

De voorvereiste is dat men de nascholing P1 (Wet- en regelgeving plaagdierbeheersing in HACCP en kwaliteitssystemen) met succes heeft gevolgd of anderszins voldoende aantoonbare kennis heeft van basishygiëne instructie in levensmiddelenbedrijven.

Locatie

KAD-trainingscentrum in Wageningen. Wij kunnen deze cursus ook op locatie aanbieden. Informeer naar de mogelijkheden.

Duur van de nascholing

Eén lesdag (09:30 – 15:30 uur).

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt aan het begin van de lesdag uitgereikt.

EVM-toets en -certificaat

Aansluitend op de lesdag zal een medewerker van Stichting EVM een toets afnemen. Wanneer de toets met goed gevolg wordt afgelegd ontvangt de cursist een EVM-certificaat dat goed is voor twee dagdelen (voorheen 25 nascholingspunten) ten behoeve van de verlenging van het bewijs van vakbekwaamheid “Beheersing plaagdieren en houtaantastende organismen”.

Kosten van de nascholing

€ 310,00 (KAD-ledentarief € 285,00) per persoon, excl. 21% BTW.

De kosten van de cursus zijn inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, frisdrank, lunch, EVM-toets en EVM-certificaat.

Meer informatie?

Wanneer u vragen heeft over nascholingsdag Opstellen procedures voor BRC, IFS en FSSC 22000 bedrijven beantwoorden we deze graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer (0317) 41 26 72 of via het contactformulier.

Cursusdata

  • 18 maart 2019
  • 28 mei 2019
  • 5 juli 2019

Aanmelden?

U kunt zich hier aanmelden voor deze nascholing.