Broodfabriek

P2: Opstellen procedures voor BRC, IFS en FSSC 22000 bedrijven

Deze nascholing is een verdere verdieping van de nascholing P1 Wet- en regelgeving plaagdierbeheersing in HACCP en kwaliteitssystemen. In deze nascholing leren de plaagdierbeheersers die werkzaam zijn bij bedrijven, op een proactieve manier hun eigen risico-inventarisatie te maken vanuit een aantal belangrijke industriestandaards, zoals BRC, IFS en FSSC 22000.

Plaagdierbeheersers die in levensmiddelenbedrijven aan de slag gaan, worden vaak geconfronteerd met klanten die uitgaan van allerlei ‘denkbare risico’s’ en de plaagdierbeheerser opdracht geven om zich hieraan te houden. Voor veel plaagdierbeheersers werkt dit verwarrend. Veelal ervaren ze dan ook dat ze niet kunnen terugvallen op de industriestandaards, omdat daarin niet voor iedere situatie concreet staat beschreven hoe men dient te handelen. Daar komt nog bij dat levensmiddelenbedrijven u, als de plaagdierbeheerser, óók als een risico zien.

In de nascholing Opstellen procedures voor BRC, IFS en FSSC 22000 bedrijven leert u een juiste risico-inventarisatie te maken. Vanuit de bestaande voorschriften (BRC, IFS en FSSC 22000) leert u hoe u uw eigen proces kunt analyseren en zo kunt komen tot een veilige werkwijze. In plaats van alleen maar te reageren op opdrachten van de klant, leert u om proactief beschrijvingen te maken van uw werkzaamheden, die getoetst kunnen worden aan de eisen van de geldende industriestandaards.

Inhoud van de nascholing

Tijdens deze nascholingsdag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Korte terugblik op de P1, zoals de principes van HACCP en de samenhang tussen kwaliteitssystemen;
  • Regelgeving over plaagdierbeheersing in industriestandaards BRC, IFS en FSC 22000;
  • Analyse van de eigen werkzaamheden en eigen gedrag bij een opdrachtgever in de levensmiddelenindustrie;
  • Opstellen van een eigen procedure binnen uw beheersplan op basis van een risicoanalyse en uitgaande van de industriestandaards.
Vereiste voorkennis:

De voorvereiste is dat men de nascholing P1 (Wet- en regelgeving plaagdierbeheersing in HACCP en kwaliteitssystemen) met succes heeft gevolgd of anderszins voldoende aantoonbare kennis heeft van basishygiëne instructie in levensmiddelenbedrijven.

Locatie

KAD-trainingscentrum in Wageningen. Wij kunnen deze nascholing ook op locatie aanbieden. Informeer naar de mogelijkheden.

Duur van de nascholing

Eén lesdag (09:00 – 15:30 uur).

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt circa één week voor aanvang van de cursus digitaal toegestuurd. Tevens ontvangt u een uitgeprinte versie aan het begin van de lesdag.

Toets

Aansluitend op de lesdag zal Register Plaagdierbeheersing Milieu en Veiligheid (RPMV) een toets afnemen. Wanneer de toets met goed gevolg wordt afgelegd zullen de punten voor twee dagdelen (voorheen 25 nascholingspunten) ten behoeve van de verlenging van het bewijs van vakbekwaamheid “Beheersing plaagdieren en houtaantastende organismen” automatisch worden bijgeschreven bij het RPMV.

Kosten van de nascholing

€ 325,00 (KAD serviceovereenkomst-tarief € 278,00) per persoon, excl. 21% BTW.
De kosten van de cursus zijn inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, lunch, en zijn als volgt opgebouwd:
– cursusgeld € 235,-
– examenkosten RPMV € 65,-
– arrangementskosten € 25,-

Meer informatie?

Wanneer u vragen heeft over nascholingsdag Opstellen procedures voor BRC, IFS en FSSC 22000 bedrijven beantwoorden we deze graag. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 0317 41 26 72 of via het contactformulier (graag erbij vermelden om welke nascholing het gaat).

Cursusdata

Alle cursusdata vindt u via de aanmeldbutton.