Microtus arvalis

C1: Knaagdieren in de landelijke omgeving

Dierplaagbeheersers die op agrarische bedrijven werken komen naast de bruine- en zwarte rat ook nog knaagdieren tegen die zich vaak niet in de bebouwde omgeving laten zien, zoals bijvoorbeeld woelratten, veldmuizen of aardmuizen. Bestrijding is niet altijd noodzakelijk en wanneer dit wel nodig blijkt, zijn middelen niet altijd direct voorhanden.

Tijdens ons nascholingsprogramma “Knaagdieren in de landelijke omgeving” leert u sporen en schade te herkennen van onder meer natte- en droge woelratten, veldmuizen, aardmuizen, rosse woelmuizen, muskusratten en beverratten. Daarnaast leert u uiteraard ook welke maatregelen u kunt treffen om problemen te voorkomen en op te lossen.

Inhoud van de nascholing

Tijdens deze nascholingsdag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Biologie en leefwijze van landbouwknaagdieren;
  • Herkenning van sporen en schade;
  • Wetgeving betreffende beheersing en bestrijding.

Tijdens het middagprogramma wordt in de praktijk aandacht besteed aan sporenherkenning. Ook wordt er geoefend met het uitzetten van vangmiddelen zoals vallen en inloopklemmen.

Locatie

KAD-trainingscentrum in Wageningen. Wij kunnen deze nascholing ook op locatie aanbieden. Informeer naar de mogelijkheden.

Duur van de nascholing

Één lesdag (09:00 – 15:30 uur).

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt circa één week voor aanvang van de cursus digitaal toegestuurd. Tevens ontvangt u een uitgeprinte versie aan het begin van de lesdag.

Toets

Aansluitend op de lesdag zal Register Plaagdierbeheersing Milieu en Veiligheid (RPMV) een toets afnemen. Wanneer de toets met goed gevolg wordt afgelegd zullen de punten voor twee dagdelen (voorheen 25 nascholingspunten) ten behoeve van de verlenging van het bewijs van vakbekwaamheid “Beheersing plaagdieren en houtaantastende organismen” automatisch worden bijgeschreven bij het RPMV.

Kosten van de nascholing

€ 325,00 (KAD serviceovereenkomst-tarief € 278,00) per persoon, excl. 21% BTW.
De kosten van de cursus zijn inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, lunch, en zijn als volgt opgebouwd:
– cursusgeld € 235,-
– examenkosten RPMV € 65,-
– arrangementskosten € 25,-

Meer informatie?

Wanneer u vragen heeft over nascholingsdag “Knaagdieren in de landelijke omgeving” beantwoorden we deze graag. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 0317 41 26 72 of via het contactformulier (graag erbij vermelden om welke nascholing het gaat).

Cursusdata

Alle cursusdata vindt u via de aanmeldbutton